algemeen

Kinderopvang van nul tot vier

U werkt, studeert of bent op zoek naar werk, daarom zoekt u opvang voor uw kind. Een fijne omgeving voor uw baby, een plek waar uw peuter lekker kan spelen met andere kinderen. En natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat uw kind in goede handen is. Villa Okidoki biedt kinderopvang voor kinderen van nul tot vier jaar. Dat doen wij op verschillende locaties in Wateringen en Kwintsheul.

Vertrouwde groep

Wij vangen kinderen op in vaste groepen, zodat ze zich snel thuis voelen. Elke locatie heeft een groepsindeling op leeftijd: voor de allerjongsten tot twee jaar en voor kinderen van twee tot vier jaar. Elke groep heeft een eigen ruimte en maximaal drie vaste pedagogisch medewerkers. Dat voelt vertrouwd en veilig. En met leeftijdgenootjes om mee te spelen, is het altijd weer gezellig bij Villa Okidoki.

Ontwikkeling stimuleren

Villa Okidoki werkt met het ontwikkelingsstimuleringsprogramma Ben ik in Beeld. Dit is een erkend programma voor kinderen van 0 tot 4 jaar dat gebruikmaakt van elementen uit de VVE methode Uk & Puk. Pedagogisch medewerkers versterken hiermee de brede (taal)ontwikkeling van jonge kinderen. De activiteiten binnen deze methode worden op een ontwikkelingsgerichte manier aangeboden. Dit betekent onder andere dat pedagogisch medewerkers altijd kijken naar wat de kinderen ondernemen en wat ze interessant vinden om zo bij hun belevingswereld aan te blijven sluiten.

Villa Okidoki heeft voor deze methode gekozen omdat hij heel goed  en natuurlijk aansluit bij de filosofie en werkwijze van Villa Okidoki: Ontdek het talent dat je bent!

De belangrijkste kenmerken:

Veel interactie
Een dagritme geeft rust
Thema’s en themahoeken om te spelen
Interactief voorlezen
Activiteitenspin
Oog voor de ontwikkeling van het kind

Flexibele opvang

Heeft u meer behoefte aan flexibele opvang? Ook dat is mogelijk bij VillaOkidoki. Wij bieden flexibele opvang aan op locatie Villa Bakkershof in Wateringen.

Flexibele opvang wordt geboden tussen 07.00 uur en 19.00 uur. De flexibiliteit uit zich in een vrije indeling van de week voor de opvang van uw kind. Hierbij zijn niet de vaste dagdelen, maar de uren waarin een kind kan worden opgevangen het uitgangspunt, zodat we kunnen voldoen aan de individuele wensen van een gezin.

Hele en halve dagopvang

Of u nu voor hele of halve dagen kinderopvang nodig hebt, bij Okidoki kunt u terecht van half acht ’s morgens tot zes uur ’s avonds. Kiest u voor een halve dag? Dan vangen wij uw kind op van half acht tot één uur (5,5 uur) of van half een tot zes uur (5,5 uur).

 

Locaties waar wij kinderopvang van nul tot vier jaar bieden

Villa Bakkershof

Villa Drie Turven

Villa Pieter van der Plas

Villa Schaepmanstraat

Rondleiding

Wilt u een kijkje nemen bij een van onze locaties? Wij geven u graag een rondleiding. Zo kunt u zelf de sfeer proeven, zien hoe het bij Villa Okidoki gaat en kennismaken met de pedagogisch medewerkers. Neemt u voor het maken van een afspraak contact op met de leidinggevende van de locatie. U vindt de contactgegevens onder het kopje Locaties. U bent van harte welkom!