Kinderen signeren zelfgemaakt voorleesboek

Een voorleesboek voor baby's en peuters

Kinderen van Okidoki in Kwintsheul stonden gistermiddag in Vingerling in Naaldwijk in het middelpunt van de belangstelling. Ze signeerden hier het voorleesboek dat zij samen met kunstenares Masja Pakvis hebben gemaakt. 

Onderkant formulier
Het boek is in projectvorm uitgewerkt. Pakvis legt uit hoe zij de kinderen, in de leeftijd van zes tot tien jaar, betrok bij het hele proces. Ze ging eerst met ze rond een tafel vol knutselmateriaal zitten. ,,Ik vroeg de kinderen eerst waarover ze het in het boek wilden hebben en bleef gedurende het maakproces vragen stellen. Zo is het boek tot stand gekomen”.

Toen het boek vorm had gekregen, betrok de kunstenares de kinderen ook bij onder meer de keuze voor het materiaal en voor het formaat van het boek. Pakvis: ,,Bladzijdes met verschillende formaten bleken het populairst.‘’ Dat dit het lastig maakt om een boek in een boekenkast te zetten, bleek voor de kinderen geen argument om voor een ander formaat te kiezen. ,,Dus gingen we voor de verschillende formaten.‘’ 

Kas

Het boek met de titel ‘De leuke wereld in het Westland’ is een leesboek voor baby's en peuters. Er staan woorden in die de makers met het Westland associëren, zoals ‘kas', ‘zee’ en ‘strand'. De woorden staan er niet alleen in het Nederlands in, maar ook in het Arabisch en Pools. ,,Zodat het mogelijk is tweetalige kinderen in het Westland wonen voor te lezen en zij de taal kunnen leren‘’, legt Pakvis uit. 

De eerste exemplaren van het boek zijn inmiddels al over de toonbank gegaan. Pakvis verklapt alvast dat, wanneer het boek goed verkoopt, er mogelijk een tweede deel komt.